יזמים ובעלי עסקים מלבד בחירת
מפתחי אפליקציות מתאימים למוצר עומדים בפני אלטרנטיבה תמידית האם לפתח את התוכנה שלהם מסקראץ - הכוונה מהתחלה, או להתאים את המוצר שלהם למוצר מדף קיים על מנת להוזיל את עלויות פיתוח אפליקציה מול בית התוכנה מחד וליהנות מהתאמות של מוצר קיים למוצר מדף מותאם במסגרת תשלום ריטיינר עבור תחזוקת הקוד מול חברות
פיתוח תוכנה מולם עובד המזמין.
לשימוש במוצרי מדף קיימים יתרונות משמעותיים במיוחד עבור בתי עסק פעילים עם מחזורי מכירות גדולים אשר מעוניינים להחדיר מכירת שירותים או המוצרים העומדים לרשותם לפלטפורמות מכירה חדשות. עסק אשר עושה מחזור מכירות של מאות אלפי שקלים בחודש ממכירת מוצרי מזון לחיות מחמד יכול להפיץ את מוצריו דרך חנות מובייל בנוסף אשר תתממשק לחנות אינטרנטית קיימת ותאפשר מכירה של מוצרי החברה באמצעות פךטפורמת סלולר גם יחד. עבור עסק מוכר הפתרון הנ"ל יכול להיות אידיאלי מכיוון שבעל חברה אינו זקוק להוציא השקעה גבוהה בהקמה של פלטפורמת מכירות דיגיטלית זו אשר עלולה להסתכם במספר מאות אלפי שקלים עם כל היכולות המסחריות העומדות לרשותה.
התאמה של מוצרים למוצרי מדף קיימים מהווה יתרון משמעותי היכן שפיתוח המוצר עצמו אינו מושטת על רעיון ייחודי אשר מצריך פיתוח תוכנה בהתאמה אישית ללקוח כך שהקוד יכול להיות משוכפל ל White Label תוך שימוש וניצול כל היכולות הקיימות של המוצר המפותח הקיים.
לצורך המחשה נציג דוגמא קלאסית נוספת לשימוש במוצר מדף קיים עבור מוסד לימודים. כל מוסד לימודים קיים בעולם צריך לקבל פתרון של אינטראקציה מערכתית מלאה מול קהל סטודנטים כאשר כל סטודנט יוכל לפקח על לוח שעות שלו, התאמה לכיתות לימוד, לוח מבחנים, ציונים, הודעות פרטיות ממוסד הלימודים ולבצע שאילתות וטרנזקציות מידע נוספים אשר יקלו עליו לתקשר עם מוסד הלימודים. מוסד הלימודים מבחינתו הופך את כל האינטראקציה שלו מול תלמידיו לפשוטה ונוחה יותר ובכך לייעל את המערכת ע"י תחזוקה של צוות עובדים קטן יותר במכללה ובפועל להוזיל משמעותית את העליות התפעוליות של המכללה.
שימוש במוצרי מדף כאלטרנטיבה לפיתוח תוכנה לפי דרישה או
פיתוח אפליקציות סלולר / ענן בהתאמה אישית מחזיק ביתרון משמעותי נוסף המסתכם בהמשכיות של פיתוח המוצר והתאמתו לדרישות המודל העסקי של הפירמה בהדרגה. כאשר היזם מפתח אפליקציה אישית, וירצה להוסיף לתוכנה מודול נוסף, פיתוח המודול עצמו ייתומחר לפי עלות שעות פיתוח של המתכנת אשר ינועו בין 200 ל 500 ש״ח לשעה כתלות ממורכבות הפיתוח, ידע נדרש ונסיון של המתכנת.
עסקים אשר נמצאים בסיכון של הצלחת פעילות יעדיפו לרכוש שירותי ריטיינר בשימוש מוצרי תוכנה קיימים כך שבמידה והמיזם לא יצליח יוכלו לצאת מתוכו תוך סיכון עליות הנמוך ביותר עבור המזמין. להבדיל במידה ומדובר בעליות פיתוח מוצר זניחות יחסית עם time to market גמיש לא מומלץ לעסק לרכוש מוצר קיים מכיוון שרמת הסיכון שלו נמוכה גם כך, כך שבמידה והמוצר לא יצליח לגייס כספים הנזק לא ממש יורגש עבור המזמין.
פיתוח אפליקציות בהתאמה אישית מתאים יותר לקהל היזמים אשר מתחילים לפתח סטארט אפ ייחודי המתבסס על גישה עסקית ייחודית וקיימת סבירות קלושה כי בית תוכנה מסויים יחזיק בדיוק בקוד מתאים אשר יוכל לספק את הדרישות המערכתיות העומדות לרשותו. יזמים רבים אשר מעוניינים בשלב מסויים לעשות אקזיט מול משקיע ירצו כי הקוד יהיה שייך להם מכיוון שללא קוד ואחזקת במוצר היזם אינו הבעלים של הקוד ולא יכול לממש את מכירת הקוד בשלב התפתחותי מסויים של המיזם.
התאמת אפליקציה או תוכנה למוצר קיים על בסיס מנוי יכולה להוות אלטרנטיבה מעולה לעסקים אשר מעוניים לקדם את הפעילויות העומדות לרשותם הנמצאים בחוסר ודאות לגבי החזרי השקעה אשר עתידים להתקבל מהמוצר. פיתוח אפליקציות בהתאמה אישית לאומת זאת מתאים יותר ל״ממציאי הגלגל״ להם זמן היציאה לשוק יכול להוות יתרון משמעותי או מכשול רציני בבחירת שיטת פיתוח אפליקציות ומוצרי תוכנה על בסיס פיתוח תוכנה בהתאמה אישית או התאמת מוצר לקוד קיים ושיווקו ב white label.