בין אם אתם יזמים מתקדמים או מתחילים לבין היותכם בעלי עסקים עבורם הינכם מעוניינים לפתח מוצר טכנולוגי לאינטרנט או אפליקציית מובייל עליכם לעבור מספר שלבים על מנת שתהליך
פיתוח התוכנה יהיה אפקטיבי ויתאים לציפיות של המזמין.
שלב רעיון: בשלב זה אחרי שהעלם רעיון ייחודי משלכם ללייעול תהליך פנים ארגוני או שיווקי באמצעות אוטומטיזציה עליכם להכין מסמך דרישות בכתב אשר ישקף את מה שאתם רוצים שהמוצר / אפליקציה תעשה בפועל. רצוי כבר בשלב זה לחלק את מסמך הדרישות של פיתוח תוכנה לשתי חלקים עיקריים: must ו nice to have על מנת שכבר בשלבים ראשונים של קבלת הצעת מחיר מבתי תוכנה או מפתחי תוכנה עצמאיים - פרילאנסרים תוכלו להפריד את מה שאתם חייבים לפתח מהתחלה (דרישות חובה) למה שיכול להמתין לשלבי פיתוח תוכנה מתקדמים יותר.
מחקר שוק: מחקר השוק הוא שלב קריטי עבור המפתח ומטרתו להגדיר באופן עקרוני האם הוא מתכוון לרוץ עם המוצר או לא ברמת רעיון. על יזם או בעל עסק להיכנס לאינטרנט ומובייל ולחפש נושאים דומים או זהים למה שמעוניין לפתח כיום ולחקור על הצלחה או כשלון של הפרוייקטים האלה. על תתאכזבו במידה ומצאתם שרעיון כזה כבר רץ במדיה מסויימת בהצלחה, ההיפך הוא הנכון... סבירות שמוצרים שמצליחים במקום אחד גבוהה יותר שיצליחו גם בקהלי היעד שלך.
קבלת הצעת מחיר לפיתוח תוכנה: בשלב זה עליכם לגשת למספר בתי תוכנה מומלצים שיודעים לפתח מוצרים ומתמחים בסוגי פיתוח תוכנה /
פיתוח אפליקציות בו המוצר שלכם יתמקצע. לדוגמא במידה ואתם מעוניינים לפתח אפליקציה לאינדקס עסקים נישתי מונחה מיקום עם מנוע חיפוש חכם עליכם לחקור האם חברה אכן מתמקצעת בפיתוח תוכנה מסוג זה והאם קיימות אצלה תשתיות תוכנה / קוד דומות לפיתוח מוצר מיוחל.
הצעות מחיר מבתי תוכנה יכולים לנוע בהפרשים של 100% להצעה בהתאם למוניטין העסק, התמחות שלו, כמות מתכנתים אשר בית התוכנה מחזיק בפועל ויכולות הון אנושי קיימות. בארץ שעת עבודת מתכנת שכיר יכולה לנוע מ 180 ש"ח לשעה ויכולה להגיע ל 500 ש"ח לשעת עבודה בהתאם להתמקצעות המפתח. פרויקט של פיתוח תוכנה מתקדם יכול להכיל שלושה מתכנתים במחיר שעתי שונה.
שלב פיתוח תוכנה / פיתוח אפליקציה: שלב זה מורכב מארבעה תתי שלבים והם הכנת איפיון טכנולוגי, פירוק פרויקט לגורמים ותכנון קוד, הכנת ממשק משתמש UI, פיתוח קוד ובקרת קוד QA טרם העלתו של המוצר לאוויר.
הכנת אפיון טכנולוגי: קיימות שיטות שונות להכין איפיון טכנולוגי בצורה כזאת שהמתכנתים יבינו בדיוק מה עליהם לפתח. את האפיון הטכנולוגי עושים ע"י הגדרת ישויות ומשתמשים בתוכנה, מנתחים זרימת תהליכים ומגדירים את קשרי הגומלין מביניהם בהתאם. תהליך זה הוא תהליך תכנון מקדים לכתיבת קוד. פיתוח תוכנה חא יוכל להממש במלואו ללא תהליך הכנת אפיון טכנולוגי.
הכנת ממשק משתמש: הכנת ממשק משתמש נגזרת ממסמך איפיון טכנולוגי ומכילה את כלל המסכים בהתאם להרשאות משתמשים שונים במערכת. כל מסך יבנה בגדיד ויכיל את כל הכפתורים וטראנזקציות אשר המערכת תפעיל בהתאם לדרישת לאחר לחיצה על כפתור כזה או אחר.
פיתוח קוד / פיתוח תוכנה: בשלב זה כבר מפתחים את קוד עצמו. את התכנות עצמו עושים בשפת תכנות המתאימה ביותר לטכנולוגיה מפותחת כך שפיתוח תוכנה ישלים את תהליך בצורה האופטימאלית, המהירה וללא כשלים.
פיתוח אפליקציות לאייפון לדוגמא יעשו בשפת OBJECTIVE C,
פיתוח אפליקציות לאנדרואיד בשפת קוד JAVA ופיתוח ל WEB יעשה בדרך כלל ב PHP או .NET. חלקים מסויימים מהקוד בפיתוח תוכנה מתקדם יפותחו בשפות קוד שונות עם שימוש ב API וספריות קוד אחרות אשר משמשות למעבר חלק בין שפת קוד אחת לאחרת.
בדיקות תקינות קוד - בדיקת איכות: בדיקת איכות הוא שלב אחרון לפני הרצת תוכנה והעלאתו של הקוד לאוויר. בשלב זה בתי תוכנה קטנים נותים לחפף לכן עליכם לוודא שתהליך בדיקת תקינות קוד יעשה בצורה מקצועית או ע"י חברת פיתוח תוכנה עצמה או ע"י קבלנים חיצוניים אשר מתמחים בבדיקות איכות.
בסיום תהליך פיתוח תוכנה עליכם לא לשכוח כי כאט עליכם להטמעה את התוכנה החדשה בבית העסק שלכם או לשווקה. כלל האצבע אומר שהעליויות סופיות ניכרעות רק לאחר פיתוח קוד עצמו. עבור יזמים בשיווק אפליקציה ועבור בתי עסק בהטמעת התהליך החדש או"ש (ארגון ושיטות עבודה) בחברה.