ניהול קמפיין פרסום דיגיטלי
קמפיין פרסום דיגיטלי כולל מספר מרכיבים בהם תכנון, רכש חכם של שטחי פרסום, בקרה של אפקטיביות המדיה וחדות המסר המועבר אשר עתיד לשקף את חוזקותיה של היחידה העסקית המשווקת. מסר, ערוץ שיווקי וקהל יעד מהווים ללא ספק למאפייני ההצלחה העיקריים של כל קמפיין שיווקי ורק כאשר שלושת המרכיבים מחוברים נכון ניתן להשפיע נכון על הצרכן.
קמפיין שיווקי יכול ללוות מטרות שיווקים שונים לדוגמא: מיתוג יחידה עסקית אסטרטגית חדשה, מערכת הסברה שיווקי לדימוי חיובי של החברה בנוגע לאירוע שהתרחש לאחרונה כגון: מסע בחירות או גיוס לקוחות חדשים (ראה: קמפיין לידים), הרחבת ניוזלטר לחיזוק הפצה של חברה ע"י הגדלת כמות הנרשמים לאתר או מכירות אונליין באתר.
הקמפיין עצמו צריך להתמקד במענה לצורך שיווקי מסויים של קהלי יעד מתאימים לעסק. מטרותיו של קמפיין פרסומי יכולות להיות שונות (חשיפה - מודעות - מיתוג, קביעת עמדה, שינוי הרגלי צריכה, העדפה ונקיטת פעולה).
תכנון נכון, רכש שטחי פרסום ובקרת מדיה הם לב הצלחה של כל קמפיין פרסומי. על קמפיין פרסום להיות משולב עם הפקת קריאטיב אשר מביע את הצורך השיווקי בצורה פשוטה ויעלה לקהלי המטרה רלוונטיים העתידים להיחשף למסר.
חשיבות המחקר בהפעלת קמפיין פרסומי: על מנת להריץ קמפיין שיווקי אפקטיבי בסביבת עסקים דיגיטלית בתנאים קיצוניים בעלי חשיבות לזמני תגובה מהירים יש לעשות עבודת מודיעין מקדימה לרבות הכרה של קהל היעד הכוללים מאפייני תרבות של אוכלוסיית היעד, מסר שווקי שאתם רוצים להעביר.
הפעלת מניפולציה שיווקית בהעברת המסר הפרסומי: חשוב לציין שללא החלטה מדוייקת לגבי המסר אשר יועבר במסגרת הקמפיין הפרסומי יהיה קשה למשווק דיגיטלי להחליט מהי המניפוצליה הנדרשת (מניפולציה - הכוונה לגרום לצרכן להתלהב מהמסר המועבר במסגרת הקמפיין הפרסומי ולמוסס את חומות ההגנה האפשריים של הגולש / צרכן) בכדי לשכנע את הגולשים למלא טופס יצירת קשר מדף נחיתה של הקמפיין או ללחות על הבאנר אשר קורא לפעולה כזו או אחרת.
הפעלת מסרים פרסומיים חכמים: מסרים דיגיטליים יכולים להיות מועברים בצורת מודעה, באנר, מייל תפוצה, חלון מתפרץ או תוכן מקצועי אשר דן על הנושא המדובר. הפקת קמפיין שיווקי והעברת המסר עצמו צריכים להיות מתוכננים היטב טרם הרצת הקמפיין השיווקי. על המסר להיות ברור, חד, עינייני וויראלי על מנת להדביק את מודעות הצרכן ולעניין אותו מהר ככל הניתן. ככל שהמסר יהיה נועז יותר לקמפיין שיווקי יכולה להיות הצלחה רבה יותר לכן על המפרסם ומחלקת קריאטיב אשר עומדת מאחוריו לנסות ליצור מספר מסרים שונים על מנת לבחון ברמת האופטימיזציה של הקמפיין הפרסומי איזה מסר הוא האפקטיבי ביותר.
התקשורת הלא מילולית: יש להתייחס לתקשרות הלא מילולית המועברת דרך בערוצי המדיה הדיגיטליים בדומה לתקשורת הלא מילולית כגון שפת גוף, קצב דיבור, טון ודיאלקט נכונים להנחלת המסר השיווקי בקמפיין. למיקומים של צביע הרקע, אבטרים, סמיילים, לוגואים, פונטים או צורות של כפתורים המניעים את הגולשים לפעולה קיימת חשיבות מכרעת להנחלת המסר הסמוי המועבר לגולש / צרכן. המשווקים נדרשים למצא תמיד דרכים יצירתיות לחדור את השיריון של תודעת הצרכנים ואמונם הנפגם משחיקה ועודף מסרים שיווקיים המועברים באמצעי תקשורת שונים (מדיה כתובה, טלוויזיה, רדיו).
לבסוף יש לבקר את תפקוד קמפיין פרסומי ע"י כלי בקרת פרסום מתאימים אשר יכולים להצביע על יעילות העברת מסר כזה או אחר ברמת ערוץ או מדיה. אופטימיזציה של קמפיין שיווקי כי הדרך לייעל את האפקטיביות של כל מטרה אשר צריכה להיות מושגת בקמפיין. כלי מצוין לבקרת פרסום כזה יכולה להיות מערכת פנית יעילה / או כפי שרבים מאיתנו קוראים לה " מערכת יהול לידים ".
צרו קשר דרך האתר להפקה וניהול של קמפיין פרסום אפקטיבי לעסק שלך!
ראה גם: פרסום לפי לידים